Çerez Politikası

4 Race Teknoloji ve Yazılım Anonim Şirketi (“4 Race Teknoloji ve Yazılım Anonim Şirketi”) olarak www.atyarisi.com internet sitesi (“Site”) içerisinde yer alan bazı alanlarda çerezler kullanmaktayız. Ayrıca mobil uygulamamız (“Uygulama”) içerisinde, Site’de kullanılan çerezlerle benzer işlevlere sahip Software Development Kit’ler (“SDK”) kullanılmaktadır.

İşbu Çerez Politikası (“Politika”), 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) 10’uncu maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla 4 Race Teknoloji ve Yazılım Anonim Şirketi tarafından hazırlanmıştır. İşbu Politika, 4 Race Teknoloji ve Yazılım Anonim Şirketi tarafından yönetilen Site ve Uygulama için geçerli olup, çerezler ve SDK’lar Politika’da açıklanan şekilde kullanılacaktır.

İşbu Politika’nın amacı, Site’de kullanılan çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl yönetebileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermektir.

Site’de kullandığımız zorunlu çerezler haricindeki reklam/pazarlama çerezleri için, kullanıcıların açık rızaları alınmakta ve istedikleri zaman rızalarını değiştirebilme olanağı sağlanmaktadır. Kullanıcılar çerez yönetim paneli üzerinden, zorunlu çerezler dışında kalan reklam/pazarlama çerezleri için “açık” veya “kapalı” seçenekleri ile tercihlerini belirleyebilmektedirler. Yine bu panel üzerinden kullanıcılar tercihlerini her zaman değiştirebilmektedirler.

Çerez Nedir?
Çerezler bir internet sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve anahtar-değer formatında veri barındıran küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesinin cihazınızda bilgi saklamasını ve bu bilgileri bir sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanmasını mümkün kılmaktadır. Bir internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler, siteye erişim için kullandığınız internet tarayıcısı tarafından saklanmaktadır. Çerezlerin içerdiği bilgilere ancak aynı internet tarayıcısını kullanmanız halinde yalnızca ilgili çerezi oluşturan internet sitesi alan adı (örn. www.atyarisi.com) tarafından erişilebilmektedir. Çerezler günümüzde internet teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir. Temel işlevleri çevrimiçi ziyaretçinin tercihlerinin hatırlanması ve bağlantı esnasında cihazın tanınması olup, neredeyse her internet sitesinde çerez kullanımı söz konusudur.

Site'de Hangi Çerezler Kullanılmaktadır?
Kullanım süresine göre çerez çeşitleri: Site’de kullanım sürelerine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum çerezi, oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılmakta olup kullanıcı tarayıcısını kapattığında bu çerezler de silinmektedir. Kalıcı çerez ise internet tarayıcısı kapatıldığı zaman silinmemekte ve kullanım alanına bağlı olarak çeşitli sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalabilmekte, belirli bir süre sonra kendiliğinden silinmektedir.

Birinci Taraf ve Üçüncü Taraf Çerezler: Çerezin birinci taraf ya da üçüncü taraf olması durumu, internet sitesinin ya da etki alanının yerleştirdiği çereze göre değişiklik arz etmektedir. Birinci taraf çerezler, 4 Race Teknoloji ve Yazılım Anonim Şirketi tarafından oluşturulurken üçüncü taraf çerezler, 4 Race Teknoloji ve Yazılım Anonim Şirketi birliği içerisinde olan firmalar tarafından oluşturulmaktadır.

Kullanım amaçlarına göre çerez çeşitleri: Site’de kullanım amacına göre aşağıdaki çerezler kullanılmaktadır:

1) Zorunlu Çerezler: Bu çerezler Site’nin çalışması amacıyla gerekli olan çerezlerdir. Söz konusu çerezler talep etmiş olduğunuz bir bilgi toplumu hizmetinin yerine getirilebilmesi için zorunlu olarak kullanılmaktadırlar.

2) Reklam/Pazarlama Çerezleri: Bu çerezler Site aracılığıyla reklam ortaklarımızın yerleştirdikleri çerezler olup üçüncü taraf çerezlerdir. Bu çerezler iş ortaklarımız tarafından ilgi alanlarınıza göre profilinizin çıkarılması ve size ilgili reklamları göstermek üzere kullanılmaktadır.

Site’de Kullanılan Çerezler Vasıtasıyla Hangi Kişisel Verileriniz Hangi Yöntemler ile Toplanarak İşlenmektedir?

Site’de kullanılan çerezler aracılığıyla; cookie ID, device ID, transaction ID, kişinin oynamak istediği kupondaki etkinlik bilgileri (eventId), hashlenmiş üye ID, cihaz marka ve modeli, yaş, cinsiyet, geography, browser dil ve çeşidi, demografi, işletim sistemi bilgisi, etkinlik (event) takibi, kupon yapıldı/yapılmadı bilgisi, sayfaları ziyaret etti/etmedi bilgisi, sayfa bazlı ziyaret verileri, kullanıcının tıkladığı butonlar veya alanlar dahil çerez bilgilerine ilişkin veriler otomatik yöntemlerle (insan müdahalesi olmaksızın) toplanmakta ve işlenmektedir.

Site’de Kullanılan Çerezler Vasıtasıyla İşlenen Kişisel Verileriniz Hangi Amaçlarla ve Hangi Hukuki Sebebe Dayalı İşlenmektedir?

1) Zorunlu Çerezler, kullanıcılara hizmet verebilmek adına sistemin çalışması, sayfa isteklerinde Site’yi ziyaret eden kişinin durumunun korunması, talep sahteciliğinin ve dolandırıcılığın önlenmesi, sistem için gerekli duyuruların yapılması, Site’yi ziyaret eden kişilerin Site’yi nasıl kullandığına ilişkin verilerin anonimleştirilmiş olarak tutulması v.b. durumları için kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, KVKK’nın 5’inci maddesinin (2) numaralı fıkrasının (c) bendi “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” veya (f) bendi “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” kapsamında işlenmektedir.

2) Reklam/Pazarlama Çerezleri, iş ortaklarımız tarafından ilgi alanlarınıza göre reklamcılık deneyimi sunmak, gerçek zamanlı teklif vermek gibi bir dizi reklam ürünü sunmak, reklamın etkinliğini ölçmek, Site ziyaretçisinin Site ile ilgili davranışlarını incelemek ve kullanıcı tercihlerini hatırlamak amaçlarıyla kullanılmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, KVKK’nın 5’inci maddesinin (1) numaralı fıkrası kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

Site’mizde Kullanılan Çerezlere İlişkin Bilgiler

Site’de kullanılan çerezler aşağıda yer almaktadır:

Çerez Tipi Çerez İsmi Çerez Kullanım Amacı Çerez Tipi Çerez Süresi
Birinci Taraf Çerez lsay, nsnid, tdid_*, lid Bu çerezler, kullanıcılara hizmet verebilmek adına sistemin çalışması, siteler arası talep sahteciliği saldırılarının önlenmesi ve internet sitesi trafiğini çeşitli sunuculara dağıtarak, yanıt süresini optimize etmek amaçlarıyla zorunlu olarak tutulmaktadır. Zorunlu Oturum Süresince
Birinci Taraf Çerez NSNLoginInfo Beni hatırla kutusuna tıklayan üyelerin şifre hariç login bilgisinin tutulması amacıyla tutulmaktadır. Zorunlu 1 yıl
Üçüncü Taraf Çerez _ga Google Analytics tarafından kullanılan ana çerez olan "_ga", ziyaretçileri ayırt etmeye yarayan hizmeti etkinleştirir. Bu çerez 2 yıl geçerlidir. Google hizmetleri de dahil olmak üzere Google Analytics'i kullanan tüm siteler "_ga" çerezini kullanır. Her "_ga" çerezi mülke özel olduğundan alakasız web sitelerinde belirli bir kullanıcı veya tarayıcıyı izlemek için kullanılamaz. Reklam ve Pazarlama 1 Yıl 1 Ay
Üçüncü Taraf Çerez _gat_UA-2757976-1 Google Analytics Reklam ve Pazarlama 1 Dakika
Üçüncü Taraf Çerez _gcl_au Campaign Manager, Display & Video 360, Google Ads, Search Ads 360 Reklam ve Pazarlama 3 Ay
Üçüncü Taraf Çerez _gat Google Analytics Reklam ve Pazarlama 1 Dakika
Üçüncü Taraf Çerez _fbp _fbp' çerezi, reklam ve site analizi hizmetleri sağlamak amacıyla tarayıcıları tanımlar ve 90 günlük bir kullanım ömrüne sahiptir. Reklam ve Pazarlama 3 Ay
Üçüncü Taraf Çerez receive-cookie-deprecation Bir sitenin Sec-Cookie-Deprecation istek başlığını almak için öncelikle receive-cookie-deprecation çerezini ayarlaması gerekir. Bu çerez, Partitioned özelliğini kullanmalıdır. Bu özellik, başlığı alma özelliğinin her üst düzey site için ayrı ayrı yapılması gerektiği anlamına gelir. Reklam ve Pazarlama 6 Ay
Üçüncü Taraf Çerez _gid Google Analytics Reklam ve Pazarlama 1 Gün
Üçüncü Taraf Çerez ga_K2X9EM3PG6 Google Analytics tarafından kullanılan ana çerez olan "_ga", ziyaretçileri ayırt etmeye yarayan hizmeti etkinleştirir. Bu çerez 2 yıl geçerlidir. Google hizmetleri de dahil olmak üzere Google Analytics'i kullanan tüm siteler "_ga" çerezini kullanır. Her "_ga" çerezi mülke özel olduğundan alakasız web sitelerinde belirli bir kullanıcı veya tarayıcıyı izlemek için kullanılamaz. Reklam ve Pazarlama 1 Yıl 1 Ay
Üçüncü Taraf Çerez DV Reklam dağıtımını veya yeniden hedeflemeyi sağlamak. Reklam ve Pazarlama 1 Dakika
Üçüncü Taraf Çerez NID AdSense for Search, Google Ads | Bazı çerezler ve benzer teknolojiler tercihlerinizi korumak için kullanılır. Örneğin, Google hizmetlerini kullanan çoğu kişinin tarayıcısında çerez tercihlerine bağlı olarak "NID" veya "_Secure-ENID" çerezi bulunur. Bu çerezler, tercihlerinizi ve diğer bilgileri hatırlamak için kullanılır. Reklam ve Pazarlama 6 Ay
Üçüncü Taraf Çerez _Secure _Secure ile başlayan çerezler (ENID hariç) güvenlik için kullanılan çerezlerdir. Reklam ve Pazarlama 1 Yıl
Üçüncü Taraf Çerez _Secure-ENID AdSense for Search, Google Ads | Bazı çerezler ve benzer teknolojiler tercihlerinizi korumak için kullanılır. Örneğin, Google hizmetlerini kullanan çoğu kişinin tarayıcısında çerez tercihlerine bağlı olarak "NID" veya "_Secure-ENID" çerezi bulunur. Bu çerezler, tercihlerinizi ve diğer bilgileri hatırlamak için kullanılır. Reklam ve Pazarlama 13 Ay
Üçüncü Taraf Çerez ANID Campaign Manager, Display & Video 360, Google Ads, Search Ads 360 "ANID", "IDE" ve "id" ise Google dışı sitelerde Google reklamlarını göstermek için kullanılan çerezlerdir. Android reklam kimliği gibi mobil reklam kimlikleri, cihaz ayarlarınıza bağlı olarak mobil uygulamalarda benzer bir amaçla kullanılır. Reklam ve Pazarlama 13 Ay
Üçüncü Taraf Çerez IDE Campaign Manager, Display & Video 360, Google Ad Manager, Google Analytics, Search Ads 360 "ANID", "IDE" ve "id" ise Google dışı sitelerde Google reklamlarını göstermek için kullanılan çerezlerdir. Android reklam kimliği gibi mobil reklam kimlikleri, cihaz ayarlarınıza bağlı olarak mobil uygulamalarda benzer bir amaçla kullanılır. Reklam ve Pazarlama 13 Ay
Üçüncü Taraf Çerez 1P_JAR Google Ads Reklam ve Pazarlama 30 Gün
Üçüncü Taraf Çerez HSID "SID" ve "HSID" adlı çerezler kullanıcının Google Hesap Kimliği'ne ait dijital imzalı ve şifreli kayıtları, ayrıca en son oturum açtığı zamanın bilgisini içerir. Bu iki çerez birlikte, Google'ın farklı türde saldırıları önlemesine olanak tanır. Reklam ve Pazarlama 2 Yıl
Üçüncü Taraf Çerez AEC "__Secure-YEC" ve "AEC" çerezleri; spam, sahtekarlık ve kötüye kullanımı tespit ederek reklamverenlerden sahte veya başka bir şekilde geçersiz gösterimler ya da reklamlarla etkileşimler nedeniyle hatalı ödeme alınmamasını ve YouTube İş Ortağı Programı'ndaki YouTube içerik üreticilerine adil ödeme yapılmasını sağlamak için kullanılır. "AEC" çerezi 6 ay, "__Secure-YEC" çerezi ise 13 ay geçerlidir. Reklam ve Pazarlama 6 Ay
Üçüncü Taraf Çerez fbc Bu çerezler, reklam verme ve site analizi hizmetleri sağlamak amacıyla Meta Ürünlerimizi kullanan işletmelerin tarayıcılarını tanımlar. Reklam ve Pazarlama 3 Ay
Üçüncü Taraf Çerez c_user; xs
Bu çerezleri kimliğinizi doğrulamak ve siz Facebook Sayfaları arasında gezinirken oturumunuzu açık tutmak için kullanırız. Reklam ve Pazarlama 365 Gün
Üçüncü Taraf Çerez datr Bu, tarayıcınız için benzersiz bir tanımlayıcıdır ve diğer şeylerin yanı sıra sizi dolandırıcılıktan korumamıza yardımcı olur. Bu çerez aynı zamanda kötü niyetli kişiler tarafından kullanılan tarayıcıları tanımlamamıza ve siber güvenlik saldırılarını önlememize yardımcı olur. Reklam ve Pazarlama 400 Gün
Üçüncü Taraf Çerez fr Tercihlerinize bağlı olarak bu çerez reklamları yayınlamak, ölçmek ve alaka düzeylerini arttırmak için kullanılır. Reklam ve Pazarlama 90 Gün
Üçüncü Taraf Çerez presence Bu çerez, Messenger sohbet pencerelerini kullanmanızı destekler. Reklam ve Pazarlama 30 Gün
Üçüncü Taraf Çerez sb Şifrenizi unutmanız durumunda hesabınızı kurtarmamıza veya hesabınızın saldırıya uğradığını bize bildirmeniz durumunda ek kimlik doğrulaması gerektirmemize olanak tanıyan bilgileri depolamak için de çerezleri kullanırız. Buna, örneğin tarayıcınızı güvenli bir şekilde tanımlamamızı sağlayan 'sb' ve 'datr' çerezlerimiz dahildir. Reklam ve Pazarlama 2 Yıl
Üçüncü Taraf Çerez usida Reklamları kullanıcılara göre uyarlamak için kullanılan, kullanıcının tarayıcısı ve benzersiz tanımlayıcısının bir kombinasyonunu toplar Reklam ve Pazarlama Oturum Süresince
Üçüncü Taraf Çerez dpr Çerezler, trafiği sunucular arasında yönlendirmemize ve Meta Quest Hizmetlerimizin farklı kişiler için ne kadar hızlı yüklendiğini anlamamıza yardımcı olur. Çerezler ayrıca ekranınızın ve pencerelerinizin oran ve boyutlarını kaydetmemize ve sitelerimizi ve uygulamalarımızı doğru şekilde oluşturabilmemiz için yüksek kontrast modunu etkinleştirip etkinleştirmediğinizi bilmemize yardımcı olur. Örneğin, cihazınızın ekranında en iyi deneyimi sunmak da dahil olmak üzere amaçlar doğrultusunda, her biri 7 günlük bir ömre sahip 'dpr' ve 'wd' çerezlerini ayarlıyoruz. Reklam ve Pazarlama 7 Gün
Üçüncü Taraf Çerez ps_n Advertising "Reklamcılık" Reklam ve Pazarlama 1 Yıl
Üçüncü Taraf Çerez wd Çerezler, trafiği sunucular arasında yönlendirmemize ve Meta Quest Hizmetlerimizin farklı kişiler için ne kadar hızlı yüklendiğini anlamamıza yardımcı olur. Çerezler ayrıca ekranınızın ve pencerelerinizin oran ve boyutlarını kaydetmemize ve sitelerimizi ve uygulamalarımızı doğru şekilde oluşturabilmemiz için yüksek kontrast modunu etkinleştirip etkinleştirmediğinizi bilmemize yardımcı olur. Örneğin, cihazınızın ekranında en iyi deneyimi sunmak da dahil olmak üzere amaçlar doğrultusunda, her biri 7 günlük bir ömre sahip 'dpr' ve 'wd' çerezlerini ayarlıyoruz. Reklam ve Pazarlama 7 Gün
Üçüncü Taraf Çerez ps_l Insights and measurement "İçgörü ve ölçümleme" Reklam ve Pazarlama 1 Yıl
Üçüncü Taraf Çerez ar_debug Tarayıcı, hem kaynak hem de tetikleyici kaydında bu çerezin olup olmadığını kontrol eder. Başarı hata ayıklama raporu yalnızca çerez her iki anda da mevcut olduğunda oluşturulur. Reklam ve Pazarlama Oturum Süresince
Üçüncü Taraf Çerez SIDCC "SID" ve "HSID" adlı çerezler kullanıcının Google Hesap Kimliği'ne ait dijital imzalı ve şifreli kayıtları, ayrıca en son oturum açtığı zamanın bilgisini içerir. Bu iki çerez birlikte, Google'ın farklı türde saldırıları önlemesine olanak tanır. Reklam ve Pazarlama 2 Yıl
Üçüncü Taraf Çerez ADS_VISITOR_ID "ADS_VISITOR_ID" çerezi, ilgili reklamları görüntülemek için bir web sitesinin ziyaretçileri hakkında bilgi toplar. Reklam ve Pazarlama 1 Yıl
Üçüncü Taraf Çerez SEARCH_SAMESITE Bu çerez, verilerin Google'a doğru şekilde gönderilmesi için kullanılır. Reklam ve Pazarlama 5 Ay
Üçüncü Taraf Çerez S Analytics Reklam ve Pazarlama Oturum Süresince
Üçüncü Taraf Çerez SAPISID "SID" ve "HSID" adlı çerezler kullanıcının Google Hesap Kimliği'ne ait dijital imzalı ve şifreli kayıtları, ayrıca en son oturum açtığı zamanın bilgisini içerir. Bu iki çerez birlikte, Google'ın farklı türde saldırıları önlemesine olanak tanır. Reklam ve Pazarlama 2 Yıl
Üçüncü Taraf Çerez APISID "SID" ve "HSID" adlı çerezler kullanıcının Google Hesap Kimliği'ne ait dijital imzalı ve şifreli kayıtları, ayrıca en son oturum açtığı zamanın bilgisini içerir. Bu iki çerez birlikte, Google'ın farklı türde saldırıları önlemesine olanak tanır. Reklam ve Pazarlama 2 Yıl
Üçüncü Taraf Çerez m_ls Recommendations "Öneriler" Reklam ve Pazarlama 1 Yıl
Üçüncü Taraf Çerez cppo Bu çerez Facebook tarafından kullanıcıları takip etmek için kullanılıyor.
Reklam ve Pazarlama 1 Gün
Üçüncü Taraf Çerez locale Drupal 7'ye dil tespiti için yeni bir yöntem ekler; bir çerez aracılığıyla dili takip eder, böylece kullanıcı oturum açsa da açmasa da dil korunur. Aynı zamanda tekrarlayan kullanıcılar için de çalışır. Reklam ve Pazarlama 7 Gün
Üçüncü Taraf Çerez OTZ OTZ”, Google Analytics tarafından kullanılan ve Web Sitesi ziyaretçilerinin toplu analizini sağlayan bir çerezdir. Reklam ve Pazarlama 2 Yıl

Site’de Kullanılan Çerezler Vasıtasıyla İşlenen Kişisel Verileriniz Kimlere Aktarılmaktadır?

Belirtmek isteriz ki;

4 Race Teknoloji ve Yazılım Anonim Şirketi tarafından Site’de üçüncü taraf çerezler için hizmet alınan/iş birliği içerisinde olunan birtakım firmalar yurt dışında yerleşiktir. Bu sebeple, söz konusu üçüncü taraf çerezlerin kullanımı vasıtasıyla işlenen bazı veriler anonimleştirilerek yurt dışına aktarılmaktadır. İlgili kişileri belirleyen veya belirlenebilir kılan nitelikteki veriler çerezler aracılığıyla yurt dışına aktarılmamaktadır.

Çerezlerin Yönetimi
Buraya tıklayarak istediğiniz anda reklam/pazarlama çerezlerine ilişkin tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Çerez yönetim panelindeki butonu tercihinize göre açık veya kapalı konuma getirebilirsiniz.

Tarayıcınızın çerez yönetimi işlevleri hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki ilgili link(ler)e tıklayarak tarayıcınızın ve ilgili üçüncü tarafların internet sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca;
Google Analytics tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için tıklayınız.
Google tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için tıklayınız.
Facebook tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için tıklayınız.
Newrelic tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için tıklayınız.
Doubleclick tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak için tıklayınız.

İlgili Kişilerin Talepleri
Site’de kullanılan çerezler yoluyla kişisel verilerinizin işlenmesi sebebiyle, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11’inci maddesi kapsamındaki haklarınızı/taleplerinizi burada yazılı şartlara ve yöntemlere uygun olacak şekilde her zaman tarafımıza yöneltebilirsiniz.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11’inci maddesi uyarınca sahip olduğunuz haklarınız aşağıdaki gibidir;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme.

SDK Nedir?
SDK’lar, çerezlerin etkili bir şekilde işlev göremediği mobil uygulamalarda çalışmaktadır.

SDK İsmi SDK Kullanım Amacı SDK Tip
Socket IO Gerçek zamanlı veri akışı için kullanılır.
Adjust Kullanıcılar için yeniden pazarlama ve kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmalarını yürütmenin yanı sıra uygulamayı ziyaret eden kişilerin, uygulamayı nasıl kullandığına ve hangi kanallardan geldiğine ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır. Reklam ve Pazarlama
SnapKit Kullanıcı arayüzü işlemleri için kullanılır.
Parchment Kullanıcı arayüzü işlemleri için kullanılır.
Lottie Kullanıcı arayüzü işlemleri için kullanılır.
Meta Kullanıcılar için yeniden pazarlama ve kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmalarını yürütmenin yanı sıra bu ziyaretlerindeki hareketlerini takip etmek için kullanılmaktadır. Reklam ve Pazarlama
Firebase Kullanıcılar için yeniden pazarlama ve kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmalarını yürütmenin yanı sıra uygulamayı ziyaret eden kişilerin, uygulamayı nasıl kullandığına ve hangi kanallardan geldiğine ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır. Reklam ve Pazarlama
Youtube Uygulama içerisinde Youtube videolarını yayınlamak amacıyla kullanılır.
SDWebImage Kullanıcı arayüzü işlemleri için kullanılır.
NewRelic Uygulamayı ziyaret eden kişilerin, uygulamayı nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır.

Uygulama’da Kullanılan SDK’lar Vasıtasıyla Hangi Kişisel Verileriniz Hangi Yöntemler ile Toplanarak İşlenmektedir?

Mobil uygulamada kullanılan SDK’lar aracılığıyla; device ID, maskelenmiş üye ID, IP adresi, google advertising ID, cihaz marka ve modeli, yaş, cinsiyet, geography, browser dil ve çeşidi, demografi, işletim sistemi bilgisi, mobil cihaz markası, etkinlik (event) takibi, kullanıcı aracısı (user agent) bilgisi, kupon tutarı, canlı yayın izleme bilgisi, install (yükleme) bilgisi, App silme bilgisi, App güncelleme bilgisi, kupon adeti, kupon yapıldı yapılmadı bilgisi, data silme bilgisi, push notification tıklama bilgisi, etkinlik (event) takibi bilgisi, Uygulama’yı ilk kez açtı bilgisi, kitle çerezi bilgileri ve davranış çerezi bilgileri otomatik yöntemlerle (insan müdahalesi olmaksızın) toplanmakta ve işlenmektedir.